KOOKMETHODES T&T DESIGN KOOKSET 

1. KOKEN ZONDER WATER:

Jammer genoeg is de westerse manier van koken niet de ideale, aangezien veel vitaminen en mineralen verloren gaan. Belangrijk aan de T&T design kookmethodes is dat alles wat u gaat klaarmaken nog alle vitaminen en mineralen zal bevatten!

Opgepast:

Indien de wijzer in het rode vak komt, het vuur onmiddellijk uitzetten en het element eventueel van het vuur plaatsen.

 

 

Tips:

  • Indien U het deksel optilt, voeg dan elke keer 1 eetlepel water toe.
  • Indien er stoom ontsnapt, het vuur lager zetten (of uit).
  • Aangezien de spijzen niet in water liggen, kan de smaak niet overgezet worden. Zo is het dus mogelijk meerdere soorten groenten in 1 element te bereiden.
  • Kruid de groenten pas na de bereiding.
  • Diepvriesgroenten dienen niet ontdooid te worden voor gebruik. Volg dezelfde werkwijze.

2. BAKKEN ZONDER VETSTOF:

  • Neem een pan, plaats het deksel erop en zet het vuur op een hoge stand.
  • Bij de eerste beweging van de thermostaat, is de pan op de juiste temperatuur. Of laat een druppel
  • water in de pan vallen, als die parelt is de pan op de juiste temperatuur.
  • Leg uw vlees in de pan en druk het goed aan, zodanig dat er zich geen lucht meer onder uw vlees bevindt.
  • Wacht 2 à 3 minuten tot het vlees zich laat losmaken. Draai het om en druk opnieuw aan. De dichtgeschroeide kant kan U naar eigen smaak kruiden. Plaats het deksel op de pan en zet de pan van het vuur.
  • Laat garen. Zo bekomt U een mals en sappig stukje vlees met lekkere jus.

Opgepast:

Indien de wijzer in het rode vak komt, het vuur onmiddellijk uitzetten en het element even van het vuur plaatsen.

Tips:

  • Indien U toch boter voor de jus wil gebruiken, voeg deze dan pas toe net voor U het deksel op de pan plaatst. Zo hebt U nooit verbrande boter.
  • Bevroren vlees houd je even onder de warmwaterkraan en bak je nadien op dezelfde manier. Laat nog ongeveer 10 minuten op lage stand staan (naargelang de dikte van het vlees).
  • Worsten leg je in een koude pan en laat je geleidelijk mee opwarmen (dit voorkomt stukspringen). Zet in dit geval het vuur op half-hoge stand.
  • Gepaneerde vleessoorten hebben een weinig vetstof nodig.
  • Om steak “blue” te bakken; geen deksel gebruiken.
  • Om spatten te voorkomen (bvb bij het bakken van spek), kan je de spatring gebruiken al dan niet met het deksel van een formaat kleiner.

3. STOMEN:

  • Neem een element en doe er ongeveer 1 cm water in.
  • Zet nu het vergiet in het element en plaats er een deksel op.
  • Zet alles op het hoogste vuur.
  • Wanneer de wijzer van de thermostaat aan het begin van het groen komt vermindert U het vuur tot een lage stand.
  • Laat nu stomen, de duur van het stomen hangt af van de groente.

Opgepast:

Indien de wijzer in het rode vak komt, het vuur onmiddellijk uitzetten en het element even van het vuur plaatsen.

Tips:

  • De soort vloeistof die gebruikt wordt om te stomen heeft invloed op de smaak van het gerecht. Zo kan je water als vloeistof nemen maar ook wijn, bier, thee, bouillon, enz. Deze kunnen afgewerkt worden tot een saus en bij het gerecht opgediend worden.
  • Bij gebruik van verschillende vergieten op elkaar is het aan te raden de spijzen die het vlugst gaar zijn bovenaan te leggen.