Concrete voorbeelden bij koken met het T&T DESIGN KOOKSET
Koken met de kookset van T&T design is een gewoonte, eens je dit aangeleerd hebt, wil je nooit meer anders.
Aardappelen koken op de manier van T&T design
Uien braden op de manier van T&T design:
Rijst koken op de manier van T&T design:
Groentesoep op de manier van T&T design:
Reinig en spoel alle groenten (of neem nog bevroren diepvriesgroenten), zet een kookpot op het vuur, de stand op maximum. Als de wijzer van de thermostaat begint te bewegen, doe je de groenten allemaal samen in de kookpot. Stoof de groenten (af en toe roeren) gedurende 5 minuten, voeg water toe en plaats het deksel op de kookpot. Laat het vuur op de maximumstand staan tot de wijzer de groene zone bereikt, dan zet je het vuur op minimum. Na 15 minuten kruiden naar eigen smaak.
Groentestampot op de manier van T&T design:
Reinig en spoel de groenten en de aardappelen. Doe alles samen, spoelnat in een kookpot. Zorg ervoor dat de kookpot minstens voor 2/3 gevulde is (anders doe je er 3 à 4 eetlepels water bij). Zet het vuur op de hoogste stand tot de wijzer aan het eerste groene streepje komt. Eens de wijzer aan het groene streepje is zet je het vuur op een lage stand.
Belangrijk : het deksel nooit openen tijdens het kookproces! Ongeveer 20 minuten na het verlagen van uw kookplaat zijn uw groenten en aardappelen gaar. Pureer ze en voeg kruiden toe naar believen.
Pizza bakken in uw pan op de manier van T&T design:
Koop een pakje kant-en-klaar pizzadeeg. Smeer de pan 24 of de grillpan in met olijfolie. Leg het deeg in de pan, doe er een laagje tomatenpuree over en beleg naar believen (hesp, salami, champignons, uien,…), doe er kruiden over (oregano, marjolein, peper en zout).
Opgepast nog geen kaas over strooien. Plaats de pan op het vuur op een lage, middelmatige stand. Plaats het deksel op de pan. Als de thermostaat de groene zone bereikt neem je het deksel van de pan en strooi je de kaas over de pizza. Plaats het deksel terug op de pan en laat de pizza verder garen gedurende 10 à 12 minuten. Gedurende deze tijd het deksel niet meer optillen en het vuur steeds op middelmatig-lage stand laten staan.