Concrete voorbeelden bij koken met het T&T DESIGN KOOKSET

Koken met de kookset van T&T design is een gewoonte, eens je dit aangeleerd hebt, wil je nooit meer anders.

Aardappelen koken op de manier van T&T design

Schil en was uw aardappelen. Neem een kookpot en doe de aardappelen er spoelnat in. Zorg ervoor dat de kookpot minstens voor 2/3 gevuld is anders voeg je er 3 à 4 eetlepels water aan toe. Zet de kookplaat op de maximumstand. Als de wijzer van de thermostaat het eerste groene streepje bereikt zet je het vuur op de minimumstand (1 of 2). indien er stoom ontsnapt voor de wijzer de groene zone bereikt, zet je het vuur op dat ogenblik al op een lage stand. Doe het deksel nooit open tijdens het kookproces, anders moet je er elke keer een eetlepel water aan toevoegen. Eens het vuur op de lage stand geplaatst te hebben zijn uw aardappelen na ongeveer 20 minuten gaar.

Uien braden op de manier van T&T design:

Pan op het vuur opwarmen op de maximum stand. Wanneer de wijzer van de thermostaat begint te bewegen, doe je de ajuin in de pan en voegt een eetlepel water toe. Voortdurend roeren. Om een mooie bruine kleur te bekomen kan je af en toe tijdens het roeren een eetlepel water toevoegen.

Rijst koken op de manier van T&T design:

Doe in een kookpot 2 tassen water en 1 tas rijst. Zet het vuur op half hoog vuur tot de wijzer van de thermostaat de groene zone bereikt. Eens de groene zone bereikt zet je het vuur op het minimum, vanaf dit moment nog zo’n 15 minuten laten verder koken en uw rijst is klaar (het water zal dan volledig door de rijst zijn geabsorbeerd).

Groentesoep op de manier van T&T design:

Reinig en spoel alle groenten (of neem nog bevroren diepvriesgroenten), zet een kookpot op het vuur, de stand op maximum. Als de wijzer van de thermostaat begint te bewegen, doe je de groenten allemaal samen in de kookpot. Stoof de groenten (af en toe roeren) gedurende 5 minuten, voeg water toe en plaats het deksel op de kookpot. Laat het vuur op de maximumstand staan tot de wijzer de groene zone bereikt, dan zet je het vuur op minimum. Na 15 minuten kruiden naar eigen smaak.

Groentestampot op de manier van T&T design:

Reinig en spoel de groenten en de aardappelen. Doe alles samen, spoelnat in een kookpot. Zorg ervoor dat de kookpot minstens voor 2/3 gevulde is (anders doe je er 3 à 4 eetlepels water bij). Zet het vuur op de hoogste stand tot de wijzer aan het eerste groene streepje komt. Eens de wijzer aan het groene streepje is zet je het vuur op een lage stand.
Belangrijk : het deksel nooit openen tijdens het kookproces! Ongeveer 20 minuten na het verlagen van uw kookplaat zijn uw groenten en aardappelen gaar. Pureer ze en voeg kruiden toe naar believen.

Pizza bakken in uw pan op de manier van T&T design:

Koop een pakje kant-en-klaar pizzadeeg. Smeer de pan 24 of de grillpan in met olijfolie. Leg het deeg in de pan, doe er een laagje tomatenpuree over en beleg naar believen (hesp, salami, champignons, uien,…), doe er kruiden over (oregano, marjolein, peper en zout).
Opgepast nog geen kaas over strooien. Plaats de pan op het vuur op een lage, middelmatige stand. Plaats het deksel op de pan. Als de thermostaat de groene zone bereikt neem je het deksel van de pan en strooi je de kaas over de pizza. Plaats het deksel terug op de pan en laat de pizza verder garen gedurende 10 à 12 minuten. Gedurende deze tijd het deksel niet meer optillen en het vuur steeds op middelmatig-lage stand laten staan.